הקמת גינה

פיתוח והקמת גינות – הדרך לגינה חלומית בבניין שלכם

בכל בית משותף בישראל מוקצה שטח, רחב ידיים יותר או פחות, לצרכי טיפוח גינה.
פיתוח והקמת גינות בבתים משותפים חדשים מבוצע בדרך כלל על ידי החברה הקבלנית שבונה את הבניין. חשוב לדעת שכבר בשלב זה ניתן לפעול כדי להקנות לגינה מאפיינים ייחודיים בהתאם להעדפותיהם של בעלי הדירות והדיירים. פרויקט פיתוח והקמת גינה בבית משותף קיים מבוצע לעיתים כאשר מתקבלת החלטה להשקיע בחידוש ושיפור הגינה.

בסקירה שלפניכם תמצאו מידע רב אודות פיתוח והקמת גינות בבניינים ובבתים משותפים. מידע אשר בכוחו לסייע לכם להתמודד באופן המוצלח ביותר עם האתגרים הכרוכים בתכנון ועיצוב הגינה, כמו גם בתהליך הוצאת התוכנית אל הפועל ובביצוע מעבר חלק לתחזוקה שוטפת נאותה המבטיחה שההשקעה בפיתוח והקמת הגינה תוכיח עצמה כמשתלמת גם בטווח הארוך. 

הקמת גינות בבתים משותפים 

אולי תופתעו לגלות אבל בעוד שברחבי העולם מספר העצים הולך ומצטמצם אצלנו בישראל מספר העצים דווקא הולך וגדל משנה לשנה. תופעה משמחת זו, שיש סיבה טובה להתגאות בה, קשורה באופן הדוק  לנטייה הכללית שלנו לחבב צמחים.

לצמחים השפעה מיטיבה על בני אדם, גופנית ונפשית. אנו הישראלים פשוט אוהבים צמחים, ולא רק בחייק הטבע אלא גם בגינות מכל סוג, פארקים ציבוריים, בתים פרטיים, מוסדות, בתי עסק וגם, כמובן, בגינות של בניינים בכלל ובתים משותפים בפרט. גינה של בית משותף יכולה, וצריכה, לשרת היטב את בעלי הדירות והדיירים בבניין.

גם בבתים משותפים באזורים האורבניים הצפופים ביותר בארץ יש גינה כאשר בדרך כלל השביל מן הרחוב אל הכניסה ללובי עובר דרכה. ישנם בבתים משותפים בהם הגינה מקיפה את הבניין מכל צדדיו או חלקן לפחות (למשל, גינה מצד אחד וחניית רכבים מנגד). לעיתים קרובות, מלבד הצמחים הגדלים בגינה, ישנם גם צמחים באדניות ועציצים, לאורך שבילים, בפינות מרוצפות שונות בחוץ ולפעמים גם בתוך המבנה, במיוחד ברחבת הלובי ובסמוך למעלית.

עיצוב והקמת גינות

כדאי להשקיע בפיתוח והקמה של גינת בית משותף. השקעה כזו היא המאפשרת לבעלי הדירות והדיירים בבניין ליהנות מגינה מטופחת המקנה לחזית הבניין מראה נאה, הופכת את חוויית הכניסה והיציאה מן הבניין לנעימה, משרה אווירה שליווה ועוד.

גינות גדולות מספיק יכולות לשמש גם כאזור משחק בטוח לילדים ומקום מפגש לישיבה באוויר הפתוח עבור מבוגרים. ישנם בתים משותפים שבגינותיהם ישנם עצי פרי שדיירי הבניין קוטפים מהם פירות אורגניים נאים וטעימים בעונה, יש אפילו גינות שדיירים מטפחים בהן ערוגות צמחי תבלין וירקות. בזכות האקלים הנוח, האדמה הפורייה והמגוון העצום של הצמחים שניתן לגדל בגינות בישראל במהלך פיתוח והקמת גינה בבית משותף יש לקבל בחירות שיכתיבו את אופייה של הגינה.

גינה מודרנית – דברים שצריך לקחת בחשבון

מי שאין להם ידע וניסיון בהקמת גינות מוכרחים להיעזר בבעלי מקצוע כגון אדריכלי נוף וגננים כדי לתכנן גינת בית משותף. חשוב לדעת אלו משתנים נלקחים בחשבון בעת ביצוע החלטות כגון, האם לכלול אלמנטים כאלה ואחרים בגינה, אלו צמחים ישתלו והיכן, האם עדיפה גדר חיה, חומה בנויה או שילוב בין השתיים ועוד.
כדי שתהליך פיתוח והקמת גינה של בית משותף יצליח נדרש שיתוף פעולה בין נציגות הבניין, בעלי הדירות והדיירים, ובעלי המקצוע המבצעים את השלבים השונים בדרך לגינה החדשה. בין היתר יש לקחת בחשבון העדפות של בעלי הדירות והדיירים בכל הקשור לסגנון. יש גינות בסגנון ים תיכוני, גינות בסגנון אירופאי, גינה מודרנית, גינה תלויה, גינות הדורשות תחזוקה מינימאלית, גינות צבעוניות במיוחד או דווקא ירוקות וסולידיות, ניתן לטעת עצי פרי או להימנע מכך (עצי פרי דורשים טיפול רב יחסית), אפשר לכלול בגינה אלמנטים דקורטיביים כגון בריכת דגים, מסלעה, פסלי גינה ועוד.
בחירות נוספות שיש לקבל נוגעות לשימוש שמעוניינים לעשות בגינה. כך למשל בבית משותף בו רוב האוכלוסייה מבוגרת יש להעדיף פינות ישיבה נוחות, באזור מוצל (לעיתים על גבי דק עץ נאה) על פני רחבת דשא, העשויה להוות אזור משחק מצויים לילדים בבתים משותפים בהן גרות משפחות צעירות.

בחירת בעלי מקצוע לפיתוח, הקמה ואחזקת גינה

רק לעיתים נדירות מאוד מלאכת פיתוח והקמת גינת בית משותף מבוצעת על ידי בעלי הדירות עצמם. ברובם המוחלט של המקרים המלאכה נמסרת לבעלי מקצוע ולכן חשוב מאוד לבחור את מי שידעו לבצע עבורנו את המשימה על הצד הטוב ביותר.

הליך הקמת גינה של בית משותף כולל תכנון הגינה, הוספת משטחים לגינה, הקמת גגון לגינה, עיצוב שלה, הקמתה בפועל ואחזקה שוטפת שלה. את התכנון והעיצוב יכול לבצע אדריכל נוף. הקמת הגינה תבוצע על ידי גנן פרטי או חברת גינון. לעיתים התכנון והעיצוב יבוצעו על ידי הגנן שגם מקים את הגינה ולוקח על עצמו את אחזקתה השוטפת.

עבור וועד בית שנדרש לבחור בעלי מקצוע לפרויקט פיתוח הקמת גינה בבית משותף חדש או קיים מומלץ לערוך רשימה של בעלי מקצוע עליהם קל למצוא חוות דעת טובות. ניתן לקבל המלצות ממכרים שנעזרו בשירותיהם של בעלי מקצוע רלוונטיים, לחפש ביקורות ברשת האינטרנט, לבקש מבעלי מקצוע להפנות ללקוחות קודמים, לדבר עימם ולשמוע התרשמותם מאיכות העבודה.
לאחר שגובשה רשימה כזו, ניתן לפנות אל בעלי המקצוע, לתאר בפניהם את העבודה שעל הפרק ולמסור נתונים רלוונטיים כגון גודל הגינה ותוכניות שונות שמעוניינים לכלול בפרויקט (הקמת בריכת נוי למשל). יש להתרשם מן השאלות שמציבים בפנינו בעלי המקצוע, מן הנכונות לסייע בייעוץ, הרצון להגיע לבחון את השטח, השפה המשותפת ועוד. לאחר שאוספים הצעות מחיר מבעלי המקצוע שהרשימו אותנו ביותר יש לקבל בחירה סופית לפי מכלול השיקולים כאשר העלות היא רק אחד מהם.

כמי שמתמחים בהענקת שירות ניהול בניין כולל לבתים משותפים, אנו בחברת האוס פלוס מקיימים קשרים מקצועיים ארוכי טווח גם עם אדריכלי נוף, גננים פרטיים וחברות גינון. נשמח לסייע לכם למצוא את בעל המקצוע מתאים אשר יוכל לבצע עבורכם פיתוח והקמת גינת בניין לשביעות רצונכם המלאה.

הקמת גינה בבית משותף חדש

הקמת גינה בבית משותף חדש היא אחד השלבים האחרונים לפני מסירת הדירות לבעליהם. בדרך כלל תכנון הגינה, עיצובה והקמתה מבוצעים על ידי בעלי מקצוע מטעם החברה הקבלנית שבנתה את הבניין. כדאי לדעת שמי שרכשו דירות בבניין החדש יכולים, כבר בשלב זה, להטביע חותמם ולפעול כדי שגינת הבניין תעוצב ותוקם באופן התואם את העדפותיהם.

חוק המקרקעין קובע שעוד לפני אכלוס בית משותף חדש תהיה לבניין נציגות זמנית, כזו שנבחרה על ידי בעלי הדירות או, אם לא מונתה כזו, נציגות שנבחרה על ידי רשם המקרקעין לפי שיקול דעתו. נציגות הבניין הזמנית יכולה לפעול, ממש כפי שיעשה בהמשך ועד בית נבחר, בשם בעלי הדירות.
באמצעות הנציגות הזמנית ניתן לפנות אל החברה הקבלנית ולתאם שינויים בהליך פיתוח והקמת גינת הבית המשותף החדש. בדרך כלל אפשר להגיע לסיכום לפיו החברה הקבלנית תעמיד לרשות בעלי הדירות את התקציב שתכננה להשקיע בהקמת הגינה, בעלי הדירות יוכלו להוסיף לו (או לבחור שלא להוסיף כסף מכיסם) ולנצל את הסכום העומד לרשותם כראות עיניהם.

עבור בתים משותפים חדשים שניהולם נמסר לידינו, אנו בחברת האוס פלוס ערוכים לספק את מלוא התמיכה בהליך פיתוח והקמת גינה שבעלי הדירות בבניין מעוניינים לקיים כדי לשוות לגינת הבניין מראה ייחודי.

פיתוח גינה בבית משותף קיים

פיתוח והקמת גינה בבית משותף קיים, במקום הגינה הנוכחית או במסגרת השקעה רחבת היקף בה, ניתן לבצע רק כפרויקט המחייב הוצאה שאינה כורח המציאות. פרויקטים לשיפור הבניין, כגון התקנת מערכת מצלמות אבטחה, הוספת שער אוטומטי בכניסה לחניה, שיפוץ הלובי (למטרות שיפור ולא במסגרת תיקונים נדרשים), הקמת גינה בתוך הבית, חייבים לקבל תמיכה משני שליש מן הדירות בבניין בטרם ניתן להוציא אותם אל הפועל.

מי שמעוניינים ליזום פיתוח והקמת גינה בבית משותף קיים יכולים לפנות בעניין לוועד הבית, להעלות את הרעיון ולנסות לקדם אותו בצורה גלויה, תחילה על ידי בדיקה כללית של רמת התמיכה בו בקרב בעלי הדירות והדיירים. אם נראה שיש עניין צריך לקיים אסיפת דיירים כדי להעלות את הנושא לדיון ולנסות להעביר את ההצעה לביצוע הפרויקט. ועד הבית מוסמך לכנס אסיפת דיירים, אם הוועד אינו עושה זאת יכולים יוזמי הפרויקט להודיע על קיום אסיפת דיירים ובלבד שגייסו תחילה תמיכה לכך משליש מן הדירות בבניין לפחות.

הודעות על קיום אסיפת דיירים יש למסור באופן שנקבע בתקנון הבניין, תליית מודעות במקומות מרכזיים (בלובי, בסמוך לדלת המעלית, בתוך המעלית עצמה, על לוח המודעות וכד'), פניה בהודעה כתובה בקבוצת וואטסאפ, שיחות טלפון ועוד. חשוב לפעול כך שנציגים רלוונטיים מכל דירה יהיו מודעים לכך שאסיפת דיירים מיוחדת (לא אסיפת שנתית רגילה) עומדת להתקיים ושעל סדר היום תעלה הצעה להשקיע בפיתוח והקמת גינה חדשה לבניין.

עלות הקמת גינה

במועד שנקבע לקיום אסיפת הדיירים, אם לא הגיעו נציגים מחצי מן הדירות לפחות יש לדחות את האסיפה לשעה מאוחרת יותר באותו יום, אז ניתן לקיים את האסיפה בכל הרכב.
חשוב שיוזמי הרעיון להשקיע בפיתוח והקמת גינת הבניין יכינו מבעוד מועד נתונים אודות עלות צפויה, משך הביצוע, האם הכוונה שהגנן הקבוע יבצע את הפרויקט ועוד.

לאחר הצגת הנושא יתקיים דיון ובסופו הצבעה. וועד הבית מוסמך לקדם פרויקט הדורש הוצאה כספית שאינה מחויבת המציאות רק אם ההצעה לבצעו עברה בהצבעה ברוב של שני שליש מן הדירות לפחות.

אם פרויקט פיתוח והקמת גינה חדשה אושר, ועד הבית יפתח חשבון בנק מיוחד (נפרד מחשבון בנק ועד הבית הרגיל) תיערך גביה מן הדירות (כל דירה תעביר את הסכום שנקבע באסיפת הדיירים) ותשלומים לבעלי המקצוע יבוצעו מן החשבון שנפתח לצורך ביצוע הפרויקט.

פיתוח גינות על ידי חברת ניהול איכותית

חברת האוס פלוס מתמחה בניהול בתים משותפים, בתים פרטיים ובניינים בכלל. אנו מעניקים פתרונות כוללים מן האיכות הטובה ביותר לא רק לצרכי האחזקה השוטפים אלא גם עבור פרויקטים מיוחדים וביניהם השקעה בפיתוח והקמת גינה. לרשותנו ידע נרחב, ניסיון עצום ומערך גדול של בעלי מקצוע איכותיים. אדריכלי הנוף, הגננים וחברות שירותי הגינון שאנו עובדים עימם נמנים כולם על בעלי המקצוע המובילים בתחומם.
חברת האוס פלוס מהווה כתובת אחת עבור נציגות הבניין. ועד הבית, בעלי הדירות והדיירים בבתים משותפים שאנו אמונים על ניהולם יודעים שכל הנמסר לטיפולו זוכה להתייחסות הרצינית והמקצועית ביותר. כך מובטח לא רק ראש שקט בכל הקשור לאחזקה השוטפת אלא גם ביצוע מהיר, איכותי ובמחיר משתלם של כל פרויקט תיקון, שיפוץ או שדרוג אשר יכול בהחלט להיות גם השקעה בחידוש גינת הבניין.

עדיין מתלבטים ?
עדיין מתלבטים ?
צרו קשר לקבלת פרטים נוספים וללא התחייבות